Personality Junkie

Zelfontwikkeling voor studenten

Jezelf ontwikkelen staat centraal tegenwoordig. Waar ben je goed in, wat wil je nog leren en welke hobby past bij jou? Dit zijn steeds meer vragen die gesteld worden. Hieronder hét stappenplan om een Personality Junkie te worden:
 

Praat met vrienden, collega’s of studiegenoten

Wat doen zij in hun dagelijks leven? Wat lezen zij? Wat voor ideeën hebben zij? Waar liggen hun interesses?

Steeds meer studenten die in hun laatste fase van studie komen, denken na over hun passie. De een houdt van koken, terwijl de ander graag leest. Misschien ben jij volledig op school gericht en is carrière maken jouw passie, of misschien stap jij op de wielrenfiets en vind je het heerlijk om de gehele provincie op jouw fiets te ontdekken
 

Probeer alles

Verdiep jezelf eens in hun interesses. Stap eens op die wielrenfiets of sla een kookboek open, misschien kom jij erachter dat dat ook jouw passie is. Of misschien is het helemaal niet jouw passie, probeer dan het tegenovergestelde!
 

Ga er met een open mind in

Yoga kan heel ongemakkelijk aanvoelen voor de eerste keer. Een lach aanval zal dan zeker een keer voorbij komen als de yogadocent je vraagt om in de downward facing dog te komen.

Als je een tweede keer gaat, zal de ervaring al zo anders zijn. Geef het een kans!
 

Denk niet na over de mening van anderen

Heel veel activiteiten worden als saai of suf gezien. Schaam je niet voor wat je leuk of interessant vindt. Soms is het ding wat jij leuk vindt niet voor de hand liggend, denk aan postzegels verzamelen of bedrijven analyseren. Langzamerhand komen alle activiteiten wel eens in de mode, kijk nu maar naar breien, haken of schaken.
 

Lees ook:

Waarom arbeidsmarkt oriëntatie zo belangrijk is?
Waarom arbeidsmarkt oriëntatie zo belangrijk is?
Is werkervaring belangrijker dan hoge cijfers?
Is werkervaring belangrijker dan hoge cijfers?
Vind je balans
Vind je balans
Terug naar overzicht