Een persoonlijk en aanstekelijk bedrijfsbezoek: Meltwater

Een persoonlijk en aanstekelijk bedrijfsbezoek: Meltwater

In een mooi pand in hartje Amsterdam werden we warm verwelkomt door Judith van der Westen van Meltwater. We waren met een grote groep en een paar mensen hadden nieuwsgierige vrienden meegenomen. Het werd een volle dag met een drukke agenda.

Door Trainee Gillian Graven

Meltwater is een snel groeiend internationaal bedrijf dat zich specialiseert in media intelligence. En hoe! Wereldwijd biedt Meltwater hun klanten media monitoring (wat wordt er over mijn bedrijf geschreven?), social media management (hoe bereik ik online mijn doelgroep?), influencers (die producten kunnen promoten) en ook biedt Meltwater rapportages en analyses. Het kantoor in Amsterdam waar wij op bezoek waren richt zich op sales, er zijn immers nog genoeg kleine en grote bedrijven in Nederland waar Meltwater veel voor kan betekenen.

Jelle van Jaarsveld en Janine van Bree vertelden ons over het traineeship dat zij bij Meltwater volgen. De presentaties waren erg persoonlijk en hun enthousiasme voor Meltwater was aanstekelijk. Meltwater zelf is niet alleen een heel snel groeiend bedrijf, het is de perfecte plek voor ambitieuze mensen die snel door willen groeien. Desondanks wordt er gewerkt in hechte teams waar veel aandacht is voor persoonlijke groei. Aangezien Meltwater inmiddels over de hele wereld te vinden is, zijn er ook internationale mogelijkheden. Allemaal erg aantrekkelijke kwaliteiten in een traineeship. Ook de innovatieve software waar Meltwater mee werkt en waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten kwam aan bod. Vervolgens was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De groep werd verdeeld in teams die elk een eigen pitch moesten geven over een toegewezen casus. Wat kan je een klant bieden? Wat wil de klant zelf? En hoe neem je net die stap extra? Het was erg leuk om te zien hoe elk team in een korte tijd een pitch kon maken. De tijd was voorbij gevlogen dus inmiddels zat de dag er weer bijna op, en sloten we het bedrijfsbezoek af met een borrel.

Lees ook:

Vind je motivatie tips
Vind je motivatie tips
Carrièrestart bedrijfsbezoek - 'YSE maakt wijzer'
Carrièrestart bedrijfsbezoek - 'YSE maakt wijzer'
Liesanne Uunk - Online Marketeer
Liesanne Uunk - Online Marketeer
Terug naar overzicht