Bruisend Calco

Bruisend Calco

Voor de eerste maal was de nieuwe lichting Carrièrestart 2018 aanwezig tijdens een bedrijfsbezoek. Voor de trainees van lichting 2017 was het bezoek aan Calco alweer het laatste bezoek. Calco is gespecialiseerd in het opleiden van mensen buiten de IT tot bevlogen én bekwame IT-specialisten. Een intensief traineeship vormt hiervoor de basis. Aangezien de groep trainees van Carrièrestart hoofdzakelijk uit studenten buiten de IT bestaat, was dit bedrijfsbezoek de uitgelezen kans om mogelijke carrièrekansen binnen de IT te onderzoeken.

Door Tara Trachsler

Na een hartelijk ontvangst en een woord van welkom door commercieel directrice Rianne Kool, begonnen we de dag met een presentatie verzorgd door recruiter Floor Philippen en trainster Lieke Toonen. Voordat we kennis zouden maken met Calco zelf, was het eerst tijd voor een creatief voorstelrondje. Dit was een schot in de roos, want al snel bleek dat de groepen Carrièrestarters bestaan uit louter kampioenen. We hebben de eer om enkele schaakkampioenen, musicalsterren en rappers in ons midden te hebben. Een kleine kanttekening is dat de meeste van deze successen al op de basisschool zijn behaald, maar dat maakt ons niet minder trots.

Na het voorstelrondje vol openbaringen was het tijd om Calco beter te leren kennen. Floor en Lieke vertelden over de gedeelde eigenschappen van vele trainees van Calco, waaronder enthousiasme, communicatief vaardig en openheid. Ook werden we wegwijs gemaakt in het sollicitatieproces en kennen we nu alle ins en outs van het Masterclass traineeship. Na al deze informatie was het tijd om zelf te proeven van het leven als Calco-er. We mochten een tweetal workshops bijwonen, beide met als doel om ons in Jip-en-Janneke-taal uit te leggen wat IT-begrippen als ‘agile’, ‘scrum’ en ‘programmeren’ nou eigenlijk inhouden. We zullen niet teveel verklappen, het is veel leuker om het zelf te gaan ervaren, maar er waren onder andere blokken, boterhammen en pindakaas betrokken. Ook werden we door IT-docent Jochem van Heek wegwijs gemaakt in de wondere wereld van cyber security. Dat heeft mij in ieder geval weer even op scherp gezet. Bij het verlaten van m’n werkplek maak ik nu weer even trouw gebruik van de combinatie ‘Windows + L’.

Na deze noeste arbeid was het traditiegetrouw tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Dit was een uitgelezen kans om een berg trainees van Calco het hemd van het lijf te vragen (hetzij niet letterlijk). Ook nu bleek weer dat Floor en Lieke geen woord hadden gelogen toen ze het enthousiasme en de openheid van de Calco-ers beschreven. Calco bruist, zelfs aan het einde van de week, en ze nemen je graag in dat enthousiasme mee.

Schrijf je daarom in bij Carrièrestart, zodat jij er de volgende keer ook bij bent. Wellicht word jij dan net zo enthousiast en begin je straks volle goede moed aan een IT-carrière bij Calco.

Lees ook:

4 handige tips omtrent werkervaring tijdens corona
4 handige tips omtrent werkervaring tijdens corona
Jouw vragen beantwoord - Doelen Stellen
Jouw vragen beantwoord - Doelen Stellen
Stap 1: Persoonlijke ontwikkeling
Stap 1: Persoonlijke ontwikkeling
Terug naar overzicht